Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Ar fi bine sa sa mai citesti o carte, chiar daca nu are legatura cu scoala. Nu strica sa faci putin exercitiu de citit. Chiar daca vremea e frumoasa, nu strica sa mai citim din cand in cand.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Oamenii de stiinta au elaborat sase pasi pentru a reduce cele mai grave efecte ale schimbarilor climatice: 1. inlocuirea combustibililor fosili cu energii regenerabile, cu emisii reduse de carbon; 2. reducerea emisiilor unor poluanti precum metanul; 3. protejarea ecosistemelor terestre; 4. consumarea in principal de alimente pe baza de plante si de mai putine produse pe baza de animale; 5. crearea unei economii fara carbon; 6. stabilizarea populatiei umane. Oare pot oamenii sa respecte acesti pasi?

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula se plimba cu bunica in parc.Deodata, baiatul vede intr-o groapa un inel.bunica ii zice:-Ce e in groapa nu se ia!
A doua zi bula vede un lantic de aur intr-o groapa.Vrand sa-l ia, bunica ii zice: - Ce e in groapa nu se ia!
A treia zi pica bunica in groapa si Bula zice:- Ce e in groapa nu se ia! Ce e in groapa nu se ia!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

R_ PR_ Z_ _ _ A_ IV


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult