Distractie
Horoscopul zilei
Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)
Este o zi numai buna de realaxare, asa ca iti doresti sa iesi cu pritenii in parc sau la un picnic.
› vrei zodia taCultura generala
Lumina produsa in interiorul licuricilor este o lumina care nu emite caldura decat in procent foarte mic, lumina pura fiind cea care domina reactia chimica, aceasta fiind in procent de peste 95%. Un bec emite 90% din energie sub forma de caldura si numai 10% ca lumina. Daca licuriciul ar produce atat de multa caldura cum produce un bec, atunci cand s-ar aprinde s-ar incinera singur. Licuricii produc lumina printr-o reactie chimica eficienta numita chemiluminiscenta care le permite sa straluceasca fara a emite si energie termica.
› vrei mai multBancul zilei
-Ba Ioane,hai sa furam si noi o gaina sa o mancam.
-Hai ba!Da de unde furam una?
-De la Gheorghe.
-Bine ba.Hai!
Au mers aia au furat gaina si apoi s-au dus la lac sa o taie.Ajunsi acolo au observat ca nu au cu ce o taia.
-Ba Ioane,stai tu aici si jumuleste gaina,ca yo ma duc sa iau un cutit!
-Bine ba Vasile.
A jumulit Ion gaina si deodata a vazut ca vine un politist.Ion nu stia ce sa faca cu gaina.Deodata a aruncat-o in lac.Il intreaba politaiu pe Ion:
-Domnule,ce cautati aici la ora asta?
-Pai ce sa fac sefule,nu vezi,doamna face baie iar eu ii pazesc hainele!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
VA_ IDITAT_ A
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "VALIDITATEA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.