Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Este o zi buna pentru a incepe activitati noi, mai ales cu prietenii. Capacitatea de comunicare este excelenta si te va ajuta sa legi cu usurinta noi prietenii. Totusi, e bine sa nu iei decizii importante de unul singur.

› vrei zodia ta

Cultura generala

La fel ca alte pasari, pinguinii nu au dinti si nu isi pot mesteca mancarea. In schimb, au niste spini cornosi in gura, orientati spre gat, si ii folosesc pentru a impinge prada pe gatlej in jos.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O soacra avea 3 gineri.Ea se gandeste intr-o zi sa afle cat de mult o iubesc ginerii.Merge la primul si se arunca in fantana si striga dupa ajutor. Acest o scoate si drept rasplata a doua zi gaseste in fata portii un trabant cu un biletel:"multumesc mama-soacra''. La fel se intampla si cu al doilea ginere numai ca el a primit o dacie cu acelasi biletel. Asa si cu al treilea numai ca acesta s-a gandit ca daca la primul i-a dat un trabant la al doilea o dacie atunci lui ii va da o lada,si a lasat-o sa moara.A doua zi a gasit in fata portii un Ferrari cu urmatorul biletel:
"multumesc,tata-socru

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ EP_ EZENTATI_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult