Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Mai mult de 97% din apa de pe Pamant se gaseste in oceane, fiind apa sarata. Deci raman aproape 3 procente de apa dulce. Totodata, mai bine de 70% din apa "dulce" se gaseste in calotele glaciare din Antarctica si Groenlanda. Dar daca se are in vedere faptul ca numai 0,46% din volumul de apa dulce poate fi utilizat direct (restul fiind reprezentat de vaporii de apa din atmosfera, izvoare subterane, ghetari, zapada sau aisberguri) apa dulce disponibila pentru utilizare reprezinta de fapt numai 0,0124% din intreaga cantitate de apa a planetei. De retinut, ca ponderea apei din rauri, cu precadere utilizata in activitatea umana, este deosebit mica (0,01% din apa dulce si 00027% din volumul total de apa de pe planeta).
› vrei mai multBancul zilei
Intorcandu-se de la coasa cu caruta plina, Vasile isi mana de zor calul "ajutat" de bici. La un moment dat, satul de atata cotonogeala, calul se opreste in drum , se intoarce catre Vasile si, cu o privire plina de expresivitate, ii spune: "Mai Vasile, da-o ma-n colo de treaba! Dai in mine ca intr-o vita. Nu te gandesti ca sunt si eu din carne, ca simt fiecare lovitura si sufar enorm." Auzindu-si calul vorbind, ingrozit, Vasile arunca haturile din maini si o rupse la fuga peste fanete livid la fata. Credinciosul lui caine ii urma indeaproape. La un moment dat, obosit, Vasile se opri si se aseza pe o piatra. La scurt timp sosi si cainele care, gafaind, ii spuse: "Ba Vasile, sa fiu al dracului , ce m-a speriat calul ala cand a inceput sa vorbeasca!
› vrei mai multShop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
RECHIZITORIU
Felicitari!!! Ai castigat!!!
Joaca din nou
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
2 mai 1877
Intalnirea dintre domnitorul Carol I al Romaniei si Marele Duce Nicolae al Rusiei
La 2 mai 1877 are loc intalnirea la Ploiesti, Romania, intre domnitorul Carol I al Romaniei si Marele Duce Nicolae al Rusiei. Ducele Nicolae solicita participarea armatei romane la operatiuni militare impotriva Imperiului Otoman, la care domnitorul ii declara ca armata romana, ca forta de sine statatoare, va intra in lupta indata ce conditiile cooperarii cu armata rusa vor fi puse la punct. Testeaza-ti cunostintele despre Razboiul de Independenta al Romaniei in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro