Distractie
Horoscopul zilei
Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)
Este o zi grea pentru tine, te vei simti obosit/a. Trebuie, totusi, sa faci un efort sa ramai conectat/a la ce se intampla in jurul tau.
› vrei zodia taCultura generala
Brazilia este cel mai mare producator de cafea. De aici vine aproximativ o treime din cafeaua consumata pe plan mondial. In plus, se poate lauda cu o mare diversitate de tipuri de cafea, datorita diferentei dintre soluri, clima si specii ale arborelui de cafea, dar si diferitelor tehnici de cultivare practicate in regiunile tarii. Brazilia a devenit cel mai mare producator de cafea din lume in 1840, pozitie pe care nu mai parasit-o pana azi (2021). Cafeaua a fost introdusa in Brazilia abia in 1727, de catre Francisco de Mello Palheta din Guineea Franceza, intr-un moment in care trestia de zahar era cel mai mare contributor la economia braziliana.
› vrei mai multBancul zilei
Un baietel este adus sa se inscrie la scoala, in timpul convorbirilor, directorul scolii il intreaba pe baiat:
- Cate anotimpuri cunosti?
Copilul se gandeste un minut si raspunde sigur:
- Sase!
Directorul:
- Dar daca te mai gandesti?... Hai, gandeste-te...
Copilul sta cateva clipe, apoi spune:
- Pe cuvant de onoare, nu tin minte sa mai fie... Sase!
Directorul se uita expresiv la mama baiatului, care se facuse rosie, tuseste un pic si ii invita sa iasa din birou. Afara, mama stanjenita il intreaba pe baietel:
- Deci, ce-a fost asta?
- Mama, mama... cu lacrimi in ochi spune baiatul: eu chiar nu tin minte alte "Anotimpuri", in afara de cele ale lui Vivaldi, Haydn, Piazzolla, Lussier, Ceaikovski si Glazunov!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
DIS_ _ IMINATO_ IU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
5 decembrie 1864
Se promulga legea instructiunii
La 5 decembrie 1864 Alexandru Ioan Cuza promulga legea instructiunii, prima lege prin care invatamantul era organizat in mod unitar si erau stabiliti anii de studiu: invatamantul primar, de patru ani, gratuit si obligatoriu, cel secundar, de sapte ani si universitar, de trei ani.