Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Daca nu ai mai multa grija de sanatatea ta, s-ar putea ca problemele sa apara curand. Acorda mai multa atentie alimentatiei si nu uita sa faci sport! Nu mai lasa pe maine ce poti face azi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta pitica Ceres se afla in centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter. Descoperita in 1801 de un astronom sicilian, Giuseppe Piazzi, Ceres a fost initial numita planeta, dar dupa aceea a fost reclasificata ca asteroid ramanand asa peste 150 de ani, mai tarziu a fost schimbata intr-o planeta pitica impreuna cu Pluto in 2006.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Sotul pleaca la mare in concediu,urmand ca sotia sa ajunga si ea peste cateva zile.Ajuns la hotel,seara ii scrie sotiei sale un e-mail,dar scrie gresit adresa si mesajul ajunge la vaduva unui preot ce decedase cu o zi inainte.Aceasta,dupa ce parcurge speriata e-mailul,scoate un urlet si lesina.Vrand sa afle ce a putut provoca lesinul,rudele se uita si ele pe monitorul calculatorului:"Draga mea sotie,am ajuns cu bine si tocmai m-am cazat.Totul este pregatit pentru sosirea ta maine.P.SVai daca ai stii ce cald e aici!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DOM_ _ A_ _ U_ E


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult