Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Atmosfera din grupul de prieteni pare incinsa, esti debusolat/a, pentru ca nu stii cum sa procedezi. Poate ca ar trebui sa luati o pauza.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Statuia reprezentata de o personalitate calare pe un cal poate avea mai multe semnificatii: cand calul are doua picioare in aer semnifica faptul ca acel calaret a murit in lupta, cand calul are doar un picior in aer inseamna ca moartea calaretului s-a produs ca urmare a unei rani survenite pe campul de lupta, iar cand calul are toate picioarele pe pamant inseamna ca acel calaret a murit din cauze naturale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Eram pe terasa din spate cand apare cainele meu de sub gardul vecinului cu ceva alb in gura. Mandru, loial, mi-l aduce si mi-l pune in fata mea...Era iepurele campion al vecinului, ceva rasa pedigree din Germania, cu care umbla la concursuri, expozitii. Era mort de-a binelea, inota in balele cainelui si era foarte murdar. Iepurele valora cam 2.000 de euro.
Dupa ce am certat cainele, m-am intors la iepure si mi-a venit o idee. L-am bagat in chiuveta, l-am spalat bine de pamant si de balele cainelui, apoi l-am uscat cu feonul mamei. Am luat iepurele si am urcat pe poteca vecinului, am facut un culcus din paie iepurelui in cusca, l-am pus acolo si am inchis usa de la cusca.
Dupa-masa vine vecinul acasa. La vreo 5 minute se aude galagie, larma, injuraturi. Ca un bun vecin, ma duc sa ma interesez care este problema. Stam ca doi prosti in fata custii iepurelui si are loc urmatorul dialog:
- Uita-te si tu! zice vecinul.
- Ce s-a intamplat vecine? A murit? intreb eu facand pe prostul.
- A murit...Acum doua zile l-am ingropat si iar e aici...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 3 out of 6   # Numar de greseli ramase: 3

DOMINATIUN_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

14 octombrie 1465
Bucurestiul este atestat documentar ca resedinta domneasca

La 14 octombrie 1465 Bucurestiul este atestat documentar ca resedinta domneasca a voievodului muntean Radu cel Frumos (1462 – 1478).  Asezarea este atestata documentar pentru prima data la 20 septembrie 1459, intr-un act emis de Vlad Tepes, domn al Tarii Romanesti. 

› vrei mai mult