Distractie
Horoscopul zilei
Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)
Este o perioada destul de tensionata, si asta ar putea duce la neintelegeri in relatia cu prietenii de joaca. Pastreaza-ti calmul si incearca sa gasesti o solutie de compromis!
› vrei zodia taCultura generala
Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.
› vrei mai multBancul zilei
Alo, Vladimir?
- Da.
- Iti amintesti ce ne-a dat ieri la matematica?
- Cite un 3.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
M_ G_ _ _ _ _ Z_ _ E
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
16 decembrie 1910
Primul zbor experimental din lume al unui avion cu reactie
Are loc, la Ussy-les-Moulineaux, langa Paris, primul zbor experimental din lume al unui avion cu reactie, inventat si pilotat de Henri Coanda. La 16 decembrie 1910 inginerul si inventatorul roman Henri Coanda a efectuat primul zbor experimental din lume al unui avion cu reactie, de inventie proprie (biplanul “Coanda”). Premiera mondiala a avut loc cu ocazia celui de-al doilea Salon International de Aeronautica, de la Issy les Moulineaux, linga Paris, Franta. Inventia avionului cu reactie, a facut ca Henri Coanda sa intre in istoria aviatiei mondiale si ca pionier al aviatiei cu reactie. Descopera mai multe informatii despre Henri Coanda in sectiunea Enciclopedie din site-ul clopotel.ro