Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Ti-e gandul numai la distractie. Totusi ar trebui sa te gandesti si la scoala, la colegi sau la felul cum se vor desfasura activitatile de la clasa.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pentru a increti sau a misca sprancenele, se pun in miscare 50 de muschi, in timp ce pentru a surade, se pun in miscare doar 13 muschi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

legile pisicii
Legea perdelei - Lungimea, calitatea si cantitatea franjurilor de la perdele vor fi direct proportionale cu calitatile de alpinist ale pisicii. Taiati franjurii, scurtati perdelele, sau mai bine renuntati la asemenea obiecte inutile.

Legea carnaciorului - Daca pisica nu consuma carnaciorul servit in farfurie,lasati-l neglijent pe masa din bucatarie. Va disparea aproape sigur. Sfatuiti vecinii sa stea cu usile inchise. Carnaciorii lor vor fi intotdeauna mai gustosi.

Legea cautarii pisicii - Renuntati! Pisica nu va scoate nici un sunet. Beti un pahar cu apa! Pisica va aparea cand va veti impiedica de ea.

Legea dulapului - in cazul in care usa dulapului nu se inchide perfect, nu pierdeti timpul cu aranjarea hainelor. Va face ordine pisica.
Legea spatiului vital - Daca exista in casa o pisica, cand vei dori sa te asezi pe locul tau preferat, el este deja ocupat. in caz de neglijenta, te alegi cu cateva gheare in...hmm!.

Legea politetii - Cand usa se deschide, pisica va intra intotdeauna inaintea ta.

Legea mirosului fin - Pentru orice pisica, o mocheta noua miroase intotdeauna.

Reciproca - Pentru stapan, aceeasi mocheta noua miroase a pipi.

Legea I a parului de pisica - Parul de pisica nu este niciodata bine fixat pe aceasta.

Legea a II-a a parului de pisica - Parul de pisica nu se dizolva complet in supa.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

D_ MINATI_ NE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

11 octombrie 1818
Voievodul Tarii Romanesti, Ioan Gheorghe Caragea paraseste domnia

La 11 octombrie 1818 ( 29 septembrie 1818 dupa calendarul vechi) voievodul Tarii Romanesti, Ioan Gheorghe Caragea paraseste domnia. A devenit faimos pentru felul cum a parasit domnia, pentru codul de legi din Valahia care ii poarta numele (Legiuirea Caragea), pentru politicile sale fiscale excesive, dar si pentru masurile efective luate importriva unei mari epidemii de ciuma bubonica, izbucnita in anul 1813, la un an de la urcarea sa pe tron (Ciuma lui Caragea). Cat timp s-a aflat pe tronul Tarii Romanesti, Caradja a reusit sa stranga o avere uriasa. Temandu-se de o interventie a turcilor, Caradja a fugit din tara. Toate podurile de la Bucuresti la Brasov au fost distruse, ca nicio forta urmaritoare sa nu-l mai ajunga. Caradja isi pregatise cu grija fuga, trimitand din timp mari sume de bani in Elvetia si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei. Dupa cateva saptamani de la intrarea in Brasov, Caradja si apropiatii sai au plecat catre Peninsula Italica si s-au stabilit la Pisa. A donat mari sume de bani miscarii nationale grecesti Eteria, cat si terenuri orasului Atena, unde si-a petrecut restul vietii, traind din averea acumulata in tara Romaneasca. Sursa: Wikipedia

› vrei mai mult