Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


E o perioada linistita apentru tine, tinand cont ca ai trecut prin multe situatii neplacute. Bucura-te, o meriti!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Zaharina a fost descoperita de americanul Constantin Fahlberg, care lucra sub indrumarea profesorului Ira Remsen la Universitatea John Hopkins din Baltimore. El publica rezultatul muncii sale pe 27 februarie 1879.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La spitalul de nebuni s-a construit o piscina ca sa faca si nebunii sport. In fiecare zii toti se duceau la piscina, cu exceptia unui nebun mai cuminte care nu se prea repezea... De fiecare data se dadea alarma: "Haideti la piscina!", iar cel cuminte: "Eu nu vin!". Dupa vreo 2 ore se intorceau toti cu capetele sparte, maini rupte etc. Dupa 2 saptanami se da iar alarma de plecare si toti nebuni vin acasa rupti. In final se da din nou alarma, iar un nebun ii spune celui cuminte: "Ma' hai vino si tu la piscina!" " Cum sa vin ma la piscina nu vedeti ce vi se intampla voua? Veniti de fiecare data fracturati!" La care nebunul ii raspunde: "Hai, ma, ca de data asta au umplut piscina cu apa!" :)) :)) :)) :)) :))

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

TRUN_ HIAT


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult