Distractie
Horoscopul zilei
Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)
Ar fi bine sa mai citesti o carte, chiar asa, cum se numeste ultima carte citita de tine? Nu strica sa faci putin exercitiu de citit. Macar cand vremea e mohorata sa mai citim si noi.
› vrei zodia taCultura generala
Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.
› vrei mai multBancul zilei
O soacra vroia sa stie daca cei 3 gineri tineau la ea.
In I zi se arunca intr-o fantana.Primul ginere, care o vazuse, se grabi sa o salveze.A II-a zi in fata portii se afla o Dacie cu dedicatia:"De la mama soacra cu multumire".
Soacra se arunca din nou in fantana si desigur al doilea ginere sare sa o salveze.A II-a zi in fata portii se afla un Trabant cu dedicatia::De la mama soacra cu multumire".
Soacra se arunca din nou in fantana.Al treilea ginere cand o vazu se gandi:
-De ce sa o ajut?Daca la primul ginere i-a daruit o Dacie, la al doilea un Trabant, mie sigur o sa-mi daruiaca o bicicleta sau o trotineta.
A II-a zi in fata portii se afla un Jeep cu dedicatia:"De la tata socru cu multumire".
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
VAL_ _ _ TATEA
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
11 ianuarie 1922
Insulina este folosita pentru prima data de la descopeirea ei de catre Nicolae Paulescu
La 11 ianuarie 1922 a fost folosita pentru prima data insulina pentru tratamentul diabetului. Pacientul a fost un tanar canadian de 14 ani, Leonard Thompson. A fost folosita la putin timp dupa ce profesorul Nicolae Paulescu a reusit, in decembrie 1921, sa faca epocala descoperire a insulinei in urma unor indelungate studii experimentale si observatii clinice si de laborator.