Distractie
Horoscopul zilei
Leu
(23 Iulie - 22 August)
Trateaza-ti cu respect prietenul cel mai bun si fii mai atent/a la ce vorbeste cu tine! In ziua de azi gasesti foarte greu o persoana pe care te poti baza.
› vrei zodia taCultura generala
Ceea ce face ca gargarita sa fie una dintre cele mai indragite insecte, este perechea de aripi pe care o poseda. Aripile, atunci cand gargarita nu este in zbor, sunt acoperite de o alta pereche de aripi frumos colorate in nuante de rosu, portocaliu sau galben, cu pete mici negre.
› vrei mai multBancul zilei
Un copil ii scrie o scrisoare lui Mos Craciun:
"Dlaga Mosule, te log mult sa-mi aduci un tlenulet electlic, o masinuta si o ciocolata."
Se duce copilul la Posta si duce scrisoarea. Postaritele deschid scrisoarea, o citesc si li se face mila de copil.
Hotarasc ele sa puna mana de la mana si sa-i cumpere copilului darurile.
Acestea strang banii, cumpara trenuletul, masinuta, dar de ciocolata nu le mai ajung banii.
Dupa ce trimit cadoul copilului, la cateva zile, copilul duce la Posta o alta scrisoare, cu multumirile pentru Mos Craciun:
"Dlaga Mosule, iti multumesc pentlu cadouli! Tlenuletul este magnific, masinuta este supel. Eu sunt convins ca mi-ai tlimis si ciocolata, da' cled ca nesuferitele alea de la Posta au mancat-o.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
R_ CHI_ IT_ RIU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania
La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.