Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Batalia de la Waterloo s-a dovedit a fi batalia cruciala care a decis soarta lui Bonaparte si a imperiului sau. Astfel, prin batalia din 18 iunie 1815 se pune capat seriei de razboaie revolutionare si napoleoniene care cuprinsesera Europa; in acelasi timp, ea reprezinta sfarsitul primului Imperiu Francez si al carierei lui Napoleon. De asemenea, desi invingatorii nu aveau cum sa stie acest lucru la momentul respectiv, batalia pe care tocmai o castigasera avea sa fie ultima mare batalie a secolului al XIX-lea, dupa ea instaurandu-se pacea europeana generala care avea sa dureze (cu exceptia razboaielor locale, din Europa de Est) pana la izbucnirea Primului Razboi Mondial.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cugetare a filosofului chinez Chang Ying Yue:
Cel care, toata ziua Este activ ca o albina, Este puternic ca un taur, Munceste precum un cal, Si care seara se-ntoarce rupt de oboseala precum un caine, Ar trebui sa consulte un veterinar, caci este foarte probabil sa fie un bou. :))

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

R_ _ R_ _ _ _ T_ TI_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

30 septembrie 1857
Incep lucrarile Adunarii ad-hoc a Valahiei ce au precedat unirea principatelor romanesti Moldova si Valahia


La 30 septembrie 1857 incep lucrarile Adunarii ad-hoc a Valahiei ce au precedat unirea principatelor romanesti Moldova si Valahia. Acestea s-au desfasurat in perioada 30 septembrie – 10 decembrie sub presedentia formala a mitropolitului si cea efectiva a vicepresedintelui Nicolae Golescu. in tara Romaneasca, evenimentele s-au desfasurat natural, spre Unire, conform dorintei populatiei, istoria consemnand inexistenta unei stari conflictuale intre autoritati si populatie, in timpul caimacamiei unioniste. Lucrarile Divanului ad-hoc din tara Romaneasca s-au deschis la 30 septembrie 1857, fiind precedate de un Te Deum savarsit de mitropolitul Mitropolitul Nifon in Catedrala mitropolitana. Sursa: unitischimbam.ro

› vrei mai mult