Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Azi e o zi deosebita pentru tine. Orice ar fi, nu trebuie sa lasi nimic sa-ti afecteze moralul.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

femeia prinde pestisorul auriu ... daca imi da-i drumul iti indeplinesc 3 dorinte dar , ai grija ce iti doresti pt ca sotul tau va primi de zece ori ce iti doresti tu ... prima dorinta - vreau sa fiu cea mai bogata femeie din lume , a doua dorinta - vreau sa fiu cea mai frumoasa femeie din lume , ok iti voi indeplini dorintele dar nu uita sotul tau va fi de zece ori mai bogat si de zece ori mai frumos . a treia dorinta - vreau un usor infarct ....

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ _ CR_ M_ NAT_ R_ _ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

14 decembrie 1900
Nasterea mecanicii cuantice

Pe 14 decembrie, anul 1900, fizicianul Max Planck face publica noua sa teorie despre natura energiei, teoria cuantelor, care va sta la baza fizicii moderne. Astfel, el a putut anunta valori pentru numarul lui Avogadro, care reprezinta numarul moleculelor dintr-un mol precum si valoarea unei unitati de sarcina electrica, care erau mult mai precise decat ceea ce se stia pana atunci. Acest eveniment este azi referit ca "nasterea mecanicii cuantice".

› vrei mai mult