Distractie
Horoscopul zilei
Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)
Azi vei afla ca ai musafiri care vin de departe. Nu trebuie sa intri in panica, acum cu vremurile acestea! Respecta regulile de igiena si distantare, imbraca-te frumos si incearca sa ai o stare pozitiva, restul vine de la sine.
› vrei zodia taCultura generala
Liliacul este benefic plantelor deoarece le scapa de insectele daunatoare, el joaca un rol ecologic extrem de important in polenizarea unor flori, deoarece transporta seminte. Cu toate acestea, liliecii sunt rezervoare naturale pentru multi agenti patogeni, cum ar fi rabia si, deoarece sunt extrem de mobili, sociali, si cu viata lunga (20-40 de ani), pot usor raspandi boli contagioase. Ei par a fi foarte rezistenti la multe boli pe care le transporta, ceea ce sugereaza un grad de adaptare a sistemelor lor imunitare.
› vrei mai multBancul zilei
Un turist in Scotia viziteaza lacul Loch Ness in speranta de a-l vedea pe Nessie, monstrul. Dezamagit ca nu il vede, intreaba un bastinas:
- Cind se arata monstrul, de obicei?
- Dupa cinci pahare de scotch, ii raspunde acesta.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 3
TR_ _ C_ _ AT
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
5 noiembrie 2016
Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor
La 5 noiembrie, in fiecare an, incepand din 2016, este marcata Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. in decembrie 2015, Adunarea Generala a ONU a hotarat ca data de 5 noiembrie sa fie cunoscuta drept Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. Initiativa acestei zile a apartinut Japoniei, care, datorita experientei sale repetate, a acumulat de-a lungul anilor expertiza majora in domenii precum avertizarea timpurie a tsunami-urilor, actiunea publica si o reconstructie mai buna dupa un dezastru pentru a reduce un impact viitor.
Tsunami sau valul seismic poate fi provocat de seisme sau alunecari subacvatice ori dislocari abrupte de roci subacvatice, prabusirea unor meteoriti in ocean, dislocari bruste de ghetari sau cutremure in mijlocul oceanelor sau marilor. Tsunami-ul se poate propaga cu o viteza de pana la 700 km /h si inaltimea valului poate ajunge pana la 50 de metri (in functie de cat de abrubt este malul sau coasta pe care o loveste).