Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea, ai putea sa devansezi o parte din intalnirile tale si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa citesti o carte SF sau sa vizionezi un film de actiune.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Variola a ucis 300 de milioane de oameni in secolul XX, inainte de eradicarea ei in 1980.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un ardelean in tren. Langa el, un sac urias blocheaza culoarul. Trece controlorul si-i zice: -Ia, domnule, sacul si pune-l colo, sus, in compartiment, ca e destul loc, nu mai incurca circulatia! -No, las, ca-l pun eu... Dupa un timp, controlorul revine: -Bade, nu ti-am spus sa iei sacul asta din drum si sa-l pui sus in compartiment? -No, las', ca-l pun - raspunde ardeleanul. -Ma, sa nu te joci cu mine - adauga controlorul - ca-ti trag o amenda de nu te vezi! Dupa un timp, controlorul apare din nou: -Cum, ma, n-ai pus sacul unde trebuie, sa nu mai incurci lumea? Ei, lasa, ca vezi acum pe dracu'! Si, nici una, nici doua, ii arde o amenda usturatoare. Ardeleanul plateste, iar controlorul pleaca. Dar un alt calator, care vazuse totul, nu se abtine si-l intreaba pe ardelean: -Bine, domle, ai preferat sa platesti amenda? Ce mare greutate era sa pui sacul unde ti s-a spus? La care bietul ardelean raspunde: -Pai, cum sa-l pun, domnule draga, ca nu-i sacul meu!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

REC_ _ _ _ TOR_ _ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "RECHIZITORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

19 aprilie 1882
Se stinge din viata Charles Darwin


La 19 aprilie 1882 trece in nefiinta Charles Darwin (nascut in 1809), cel mai celebru naturalist britanic, geolog, biolog si autor de carti, fondatorul teoriei referitoare la evolutia speciilor (teoria evolusionista). A observat ca toate speciile de forme de viata au evoluat de-a lungul timpului din anumiti stramosi comuni, ca rezultat al unui proces pe care l-a numit "selectie naturala", toate acestea fiind publicate in cea mai celebra scriere a sa, "Originea speciilor" (1859). 

› vrei mai mult