Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi iti da tarcoale nervozitatea si risti sa ai neplaceri, atat la joaca, cat si acasa cu parintii. Pe seara, un prieten/a te scoate in parc pentru a te detensiona si pentru relaxare.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Apa acopera aproximativ 71% din suprafata pamantului. Cea mai mare parte a apei de pe glob sa gaseste in oceane (97.2%).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un om ramane blocat pe o autostrada pe o ploaie torentiala. Trece una, trec doua trec trei ore si nici o masina. Deodata o masina apare in departare. Cand ajunge la el incetineste.
Baiatul se arunca zgribulit in masina si dupa o jumatate de ora sa dea sa vb cu soferul. Cand ce crezi c-a vazut? Nu conducea nimeni masina.
Ajunge el la o curba si disperat nu stie ce sa faca. Dar se vede o mana iesind de pe geam si directionand masina. Mai da el de doua curbe cu aceeasi poveste si ajunge la un bar.
Se arunca din masina speriat si intra in bar. Le povesteste celor de acolo ce se intamplase si deodata apar patru oameni foarte plouati si intreaba:
- Care-i ma tampitu' care s-a urcat la noi in masina in timp ce noi o impingeam?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

RE_ REZEN_ A_ I_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult