Distractie
Horoscopul zilei
Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)
Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!
› vrei zodia taCultura generala
Cea mai mare colectie din Europa de icoane pe sticla se afla in muzeul de la biserica din comuna Sibiel, muzeu fondat de preotul Zosim Oancea.
› vrei mai multBancul zilei
Examen la Academia de Politie...
Unuia dintre candidati ii cade intrebarea: 'Ce se intampla cu apa la 100 de grade Celsius?'
Cum n-are nici cea mai vaga idee despre raspuns, candidatul mimeaza o durere de burta si ii cere voie examinatorului sa mearga putin la WC.
Acolo, pune mana pe telefonul mobil si il suna pe taica-sau (care era mare colonel in Ministerul de Interne) si il intreaba:
- Auzi, ba' tata, desi ziceai ca totul e aranjat, se pare ca astia vor sa ma termine!... Acu' ma intreaba ce face apa la 100 de grade Celsius!... Ia zi-mi tu repede, ca daca nu stiu am pierd examenul si va mai stau un an pe cap!...
Dupa cateva momente de gandire, tatal-colonel ii raspunde:
- Draga fiule, habar nu am ce se intampla cu apa la 100 de grade Celsius!... Dar, sunt absolut sigur ca la 90 de grade ... face un unghi drept!...
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MAGHIARI_ ARE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 ianuarie 1809
Se naste Louis Braille, inventatorul alfabetului pentru nevazatori
La 4 ianuarie 1809 se naste Louis Braille, pedagog francez, inventatorul alfabetului pentru nevazatori ce ii poarta numele, Braille. La varsta de 3 ani, in 1812, in urma unui accident produs in atelierul de pielarie al tatalui sau, isi pierde vederea. Din 1822 Braille experimenteaza procedeul "scrierii nocturne" elaborat de Charles Barbier si incepe cercetarile sale pentru elaborarea unui nou sistem de scriere pentru nevazatori, terminand alfabetul Braille in 1824. Studiaza algebra, gramatica si geografia, iar in 1827 transcrie in Braille elementele de gramatica. In 1828 aplica sistemul propriu si la notatia muzicala.