Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Vei incepe aceasta zi a saptamanii dornic/a sa muti muntii din loc, totusi, acest elan ti se va taia. Daca simti, ca anumite elemente nu iti fac bine, nu mai pierde timpul, delimiteaza-te de ele!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Numele de Brazilia vine de la numele copacului Pao Brasil iar primul nume al tarii a fost Ilha de Vera Cruz (Insula Crucii Adevarate).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-un bar la marginea orasului trei soareci vorbesc intre ei. Primul bea o gura de Jack Daniels, tranteste paharul si incepe:
- Cand eu gasesc o cursa de soareci, ma asez pe spate, desfac siguranta cu piciorul si o prind intre dinti. Fac asa vreo 50 de exercitii abdominale - asa ca aperitiv - si apoi dispar cu branza.
Cel de al doilea bea o portie dubla de Bloody Mary, tranteste paharul si zice:
- Eee, da. Io, cand vad otrava de soareci, o adun toata si o car acasa.
Acasa o macin si in fiecare dimineata iau o portie cu cafea, asa sa am energizant pentru restul zilei.
Dau din cap si se intorc catre cel de-al treilea. Asta calm, suspina:
- Ma, io n-am timp aici de prostii, ma duc acasa sa bat pisica.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ EP_ EZENT_ T_ V


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult