Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Vei incepe aceasta zi a saptamanii dornic/a sa muti muntii din loc, totusi, acest elan ti se va taia. Daca simti, ca anumite elemente nu iti fac bine, nu mai pierde timpul, delimiteaza-te de ele!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pamantul s-a format dintr-un nor de gaz si praf unit prin forta gravitatiei precum ghemotoacele de praf care se formeaza cand maturam si descoperim ca praful se aglomereaza. Apoi s-a transformat intr-o minge de roca lichida si metal dupa ce norul de gaz si praf s-a unit prin forta gravitatiei. Materialele mai usoare au iesit la suprafata, unde s-au racit, formand o scoarta tare. Rocilele de dedesubt au ramas fierbinti si in stare lichida.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un preot catolic, unul protestant si un rabin, dupa o obositoare conferinta asupra religiilor, s-au hotarit sa petreaca seara pe marginea unui lac. Zis si facut. Merg ei la locul cu pricina, discuta vrute si nevrute, dupa care hotarasc sa faca o baie in lac. Se dezbraca ei, lasa hainele pe margine, si - goi pusca - se arunca in lac. Dupa ce ies, nici nu apuca sa se imbrace si trei femei trec prin zona, venind spre ei. Din reflex, preotul catolic si cel protestant isi acopera zonele intime, insa rabinul isi acopera fata. Contrariat, preotul catolic intreaba:
- Bine, mai rabine, de ce nu faci si tu ca noi, sa iti acoperi cu miinile partile intime?
La care rabinul raspunde:
- Nu stiu cum este in comunitatea voastra, insa in a mea eu sunt recunoscut dupa fata.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ OMI_ _ TI_ _ E


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 august 1816
Se naste Ion Ghica

La 12 august 1816 se naste Ion Ghica, personalitate marcanta a celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea. Economist, matematician, scriitor, pedagog, diplomat si om politic, Ion Ghica a fost prim-ministru de cinci ori: de trei ori al guvernului Romaniei (in 1866, in 1866-1867 si in 1870-1871) si de doua ori între 1859 si 1860, la Iasi si la Bucuresti, in perioada in care tarile romane se unisera intr-un stat, insa pastrau inca doua guverne separate. 

› vrei mai mult