Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Chiar daca totul pare perfect pentru tine, fii mai atent/a la alimentatie. Chiar asa! De cand n-ai mai facut miscare pentru a-ti imbunatati conditia fizica?

› vrei zodia ta

Cultura generala

Bratele caracatitelor se numesc tentacule. Aceste tentaculele sunt prevazute cu ventuze. Pentru a prinde hrana sau pentru a se lipi de stanci caracatita isi foloseste aceste ventuze.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O coada lunga la un magazin in padure. De zile intregi magazinul nu a fost deschis. Iepurasul, bine dispus, imbracat la costum, cu un diplomat in mina, se indreapta spre magazin. Ajunge pe la sfirsitul cozii, il vede vulpea, care era acolo, ca se baga in fata, il prinde.
- Stai si tu la coada, asa cum facem toti, nu te mai baga in fata.
Apoi il trinteste de un copac. Saracul iepuras se scutura, isi revine si apoi porneste mai departe. Ajunge linga lup, care era pe la mijlocul cozii. Si acesta il prinde, il scutura, apoi il trinteste de un copac. Cu greu se reculege iepurasul. Se reculege cumva si merge mai departe. Ajunge linga urs, care era chiar in fata. Il injura ursu' de nu se poate, il mai si bate bine. Cu un ultim efort, se scola iepurasul si foarte nervos striga:
- No, bine. Daca nu vreti voi, nici astazi nu deschid.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ OMINATI_ NE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult