Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Cativa prieteni iti vor face o vizita. Fii pregatit/a sa-i primesti cum se cuvine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Virusul NU poate fi vazut cu un microscop optic. Virusul poate fi vazut doar la un microscop electronic. Unele microscoape electronice ajung sa transmita o imagine marita de 2 milioane de ori. Ca o comparatie, bacteria este de cel putin o suta de ori mai mare ca un virus obisnuit.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Trei batrani microbisti inraiti, un belgian, un portughez si un roman, se duc sa se roage pentru echipele lor nationale de fotbal la un "altar al minunilor". Merge mai intai portughezul si, dupa ce se roaga in genunchi cu multa ardoare pentru echipa sa, il intreaba pe Dumnezeu:
- Doamne, spune-mi, cand o sa fie campioana mondiala echipa Portugaliei? Minune, Dumnezeu ii raspunde:
- Fiule, in urmatorii 10 ani, Portugalia va fi campioana mondiala!
- Multumesc, Doamne, dar eu voi fi mort atunci, zice microbistul cu regret.
Belgianul face si el acelasi lucru: se roaga pentru echipa lui si, la final, pune aceeasi intrebare.
- In urmatorii 20 de ani, raspunde Dumnezeu, Belgia va fi campioana.
- Oho, dar eu voi fi mort atunci, raspunde cu regret belgianul. Romanul se roaga si el cu si mai mare ardoare, cu si mai multa smerenie pentru echipa sa nationala, iar in final pune intrebarea cheie. Dupa un moment de gandire, Dumnezeu ii raspunde:
- Oho, Eu voi fi mort de mult, fiule!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

REPREZENTATI_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult