Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Azi e o zi deosebita pentru tine. Orice ar fi, nu trebuie sa lasi nimic sa-ti afecteze moralul.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Chrysopa Carnea este o insecta benefica plantelor. Desi adultii se hranesc cu miere de nectar, polen si afide, larvele sunt pradatori activi si se hranesc cu afide si alte insecte mici. Aceasta insecta este folosita in combaterea biologica a daunatorilor de insecte pe culturi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Fiindca erau facute proaste, blondele dintr-un oras se duc la primar si ii spun: Domn'le noi nu mai vrem sa fim facute proaste de catre cetateni si propunem sa se adune intr-o zi oamenii care ne-au facut proaste si sa le aratam ca nu suntem asa. Zis si facut : Se aduna tot orasul pe stadion si sunt 3 blonde carora li se pune o intrebare; Primarul o intreaba pe prima cat face 2+3 si ea se gandeste si zice 4.
"Gresit" zice primarul si blondele din public: inca o sansa, inca o sansa!!!
O intreaba pe a doua blonda acelasi lucru si aceasta raspunde la randul ei gresit , din nou blondele din public striga inca o sansa !! Si primarul le da ultima sansa si o intreaba pe a treia blonda cat face 2+3 si aceasta se gandeste si intr-un final zice 5 la care blondele din public: inca o sansa , inca o sansa!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

C_ _ FE_ _ _ _ _ _ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult