Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Biserica Neagra din Brasov este cel mai mare lacas de cult in stil gotic din sud-estul Europei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O poveste evreiasca spune ca un sarac a gasit odata o punga cu 500 de ruble, suma care, la vremea respectiva, era o mica avere. Afland ca omul cel mai bogat din sat isi pierduse punga si ca oferea aducatorului 50 de ruble recompensa, omul i-a dus punga.
Bogatanul a numarat banii din punga, s-a incruntat si a spus saracului:
- Mda, vad ca te-ai servit deja. In punga mea erau 550 de ruble, iar acum nu mai sunt decat 500. Asa ca nu-ti mai datorez nici o recompensa.
Saracul, furios, l-a insfacat pe bogat si l-a dus in fata rabinului, unde fiecare si-a povestit versiunea lui. Rabinul i-a vorbit mai intai celui bogat:
- Sunt convins ca spuneti adevaraul, i-a spus el. Un om ca dumneavoastra nu ar putea sa minta.
Bogatul incepe sa se bucure si saracul sa se indigneze, cand rabinul s-a intors spre acesta din urma si i-a intins punga, spunandu-i:
- Tu, pe de alta parte, esti un om cinstit. Daca erai necinstit, ai fi pastrat punga.
Apoi, intorcandu-se iarasi catre bogatan, a incheiat:
- Prin urmare, punga pe care a gasit-o el nu este a dumneavoastra. Asa ca poate sa o pastreze pana cand i-o va cere adevaratul proprietar.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DO_ I_ ATI_ _ E


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

9 august 1173
Turnul inclinat din Pisa

Turnul din Pisa


La 9 august 1173 la Pisa a inceput constructia Catedralei si a clopotnitei care avea sa devina turnul inclinat din Pisa. Turnul inclinat din Pisa (in italiana Torre pendente di Pisa) este cea mai faimoasa cladire inclinata din lume si punctul de reper al orasului Pisa din Italia. Turnul a fost planificat ca o campanila pentru Domul din Pisa. Dupa doisprezece ani de la punerea pietrei de temelie, la 9 august 1173, cand constructia ajunsese la etajul al treilea, datorita proastei calitati a solului, constituit din noroi argilos si nisip, turnul incepea sa se incline in directia sud-est. Timp de o suta de ani constructia a fost stopata. Urmatoarele patru etaje au fost construite oblic, pentru a compensa partea inclinata. Dupa aceea, constructia a trebuit sa fie intrerupta din nou, pana in 1372, cand turnul-clopotnita a fost finalizat. Datorita importantei sale pentru industria turismului din Pisa, guvernul italian s-a implicat serios in ultima consolidare care a inceput in anul 1990. In decembrie 2001 turnul a fost declarat stabil si sigur pentru 300 de ani si a fost redeschis accesului publicului. Descarca si coloreaza Turnul din Pisa!

› vrei mai mult