Distractie
Horoscopul zilei
Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)
Trebuie sa ai mai multa grija de sanatatea ta pentru ca altfel, nu e exclus sa ajungi la doctor! Daca simti ca nu ai forta, trebuie sa iei legatura cu medicul tau de familie.
› vrei zodia taCultura generala
Cel mai rapid mamifer (pe distanta scurta, circa 500 m) este ghepardul (Acinonyx jubatus). Acesta traieste pe campiile Africii orientale, Iranului, Afganistanului si ale Indiei centrale. Viteza pe care o atinge este de 112–120 km/h pe teren neted.
› vrei mai multBancul zilei
Un betiv intra intr-un bar si ii spune barmanului:
-Un wiski mie, un wiski la toata lumea si un wiski tie! Barmanul il serveste si la final il roaga sa plateasca; in schimb betivul ii spune ca nu are bani. Astfel barmanul il i-a la bataie si il arunca afara. A doua zi aceeasi chestie:
-Un wiski mie, unul la toata lumea si unul tie!Barmanul il serveste si in final ii cere sa plateasca. Si de asta data betivul neavand bani este batut zdravan si aruncat afara. A treia zi betivul intra din nou in bar si spune:
-Un wiski mie si unul la toata lumea! Atunci barmanul mirat il intreba:
-Cum!! si mie nu-mi dai? La care betivul raspunde:
-Nu, ca tu faci urat la bautura!!!!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MA_ _ IARIZARE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania
La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.