Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai veche epopee a omenirii este "GHILGAMES" si dateaza de la inceputul mileniului al III-lea i.e.n. Povestea lui Ghilgames a fost descoperita in secolul al XIX-lea, aceasta capatand celebritate in cultura populara. Cea mai timpurie inscriptie despre Ghilgames conform Enciclopediei Britannica a fost descoperita in biblioteca regelui asirian Assurbanipal. Cu toate ca Ghilgames e considerat un erou mitic, este privit totdata si ca un rege istoric (epopee - poem epic de mari dimensiuni in versuri, in care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ambasadorul irakian la Natiunile Unite tocmai a terminat un discurs si iese pe hol, unde se intalneste cu presedintele Bush. Isi strang mainile si irakianul zice:
- Stiti, am si eu o intrebare apropo de cultura Americii.
- Excelent, daca pot sa va ajut o sa o fac cu mare placere, raspunde Bush.
- Fiul meu se uita la filmul asta, Star Trek, si acolo sunt si rusi, si negri, si asiatici, dar niciodata arabi.
La care presedintele Bush rade, se apleaca la urechea irakianului si-i sopteste:
- Pai asta e din cauza ca actiunea se petrece in viitor...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

MA_ H_ A_ _ ZA_ E


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 februarie 1868
Se naste pictorul Stefan Luchian

La 1 februarie 1868 se naste Stefan Luchian supranumit poetul plastic al florilor. Cu o vocatie declarata inca din scoala primara, l-a avut in perioada de formare ca maestru pe Nicolae Grigorescu.  Din vasta opera artistica a lui Stefan Luchian amintim cateva dintre ele: ”Ultima cursa de toamna”, ”Margine de crang”, ”Salciile de la Chiajna”, ”Fantana de la Brebu”, ”Dupa ploaie”, ”Vara”, portretele ”Safta florareasa”, ”Mos Nicolae Cobzarul”, ”Dumitrita”, ”Paralute”, ”Flori de tufanica”, ”Anemone”, ”Maci” si autoportretul ”Un zugrav”.

› vrei mai mult