Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Bucura-te de tot ce iti ofera natura chiar daca momentan pare ca nu esti intr-o dispozitie buna! Atunci cand vei reusi sa apreciezi chiar si cele mai banale lucruri, o sa realizezi ca viata nu e chiar asa de rea si ca totul depinde de noi si de felul cum percepem lucrurile.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani, asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort "proaspat". La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgariat de unghii pe interior. Dindu-si seama ca unii semeni ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mana "mortului" era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu, era legata la un clopotel, montat langa mormant. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba "saved by the bell" ("salvat de clopotel").

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula la scoala:
Profesoara intreaba:
-Strula, ce ai mancat?
-Cartofi prajiti
-Bun, bravo!
-Bula, tu ce ai mancat?
-Ceai, doamna profesoara.
A doua zi la fel.
A treia zi se duce Bula la mama sa.
Mama:
-Spune-i ca mananci friptura!
Se duce Bula la scoala, si ii intreaba profesoara ce au mancat.
Un coleg:
-Ciorba!
Profesoara:
-Tu ce ai mancat Bula?
-Friptura!
Cate portii?
-3 cani!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

RECHI_ ITORIU


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "RECHIZITORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 februarie 1856
Vasile Boerescu a adresat un memoriu ministrului de externe al Frantei

La 12 februarie 1856 Vasile Boerescu a adresat un memoriu ministrului de externe al Frantei, Alexandre Walewski, in care pleda pentru constituirea unui stat national romanesc independent sub garantia celor sapte mari puteri. O urmare importanta a ''Revolutiei de la 1848 din Tarile Romane'' a fost ridicarea problemei unirii si independentei nationale.


Adunarea nationala de la Blaj

› vrei mai mult