Distractie
Horoscopul zilei
Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)
Azi vei afla ca ai musafiri care vin de departe. Nu trebuie sa intri in panica, acum cu vremurile acestea! Respecta regulile de igiena si distantare, imbraca-te frumos si incearca sa ai o stare pozitiva, restul vine de la sine.
› vrei zodia taCultura generala
Furnica faraon este purtatoare de numeroase boli, precum salmonella, streptococi si stafilococi. Este omnivora (polifaga) si se hraneste cu substante bogate in albumina, precum carne, carnati si paine, dar si sange, puroi si saliva. Aceste furnici sunt atrase de bandaje si pansamente si se hranesc cu carne si sange din rani, transmitand totodata diversi microbi, ele fiind o problema serioasa, mai ales in spitale. Furnica faraon provoaca pagube materialelor, cand patrunde in aparate electronice, de exemplu in computer, unde provoaca scurtcircuite.
› vrei mai multBancul zilei
Ursul se plimba prin padure cu o foaie in mana. Se intalneste cu lupul. -Ce ai acolo ursule? -Lista cu animalele pe care trebuie sa le ucid azi. -Vai, si nu cumva sunt si eu pe lista? -Pai, esti la numarul 45. -Vai, nu ma omori, lasa-ma sa ma duc la copiii mei sa-i mai vad odata si dupa aia poti sa ma omori! -Bine, hai. Se duc, vede lupu ce are de vazut, apoi il omoara ursul. Dupa un timp, se intalneste cu vulpea. -Ursule ce ai acolo? -Lista cu... -Vai, si sunt si eu acolo? -Da, la nr. 15. -Ursule, nu ma ucide! Lasa-ma sa imi vad copiii, etc. -Bine. Merge, se uita, moare si vulpea. Mai tirziu, cu iepurele: -Ursule, ursule, ce ai acolo? -Lista cu animalele... -Si sunt si eu pe acolo? -Pai, esti la nr. 3. -AOLEU! -Si nu poti sa ma stergi de pe lista?... -...Ba da.
› vrei mai multShop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
DI_ CRIMI_ AT_ RIU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
5 decembrie 1864
Se promulga legea instructiunii
La 5 decembrie 1864 Alexandru Ioan Cuza promulga legea instructiunii, prima lege prin care invatamantul era organizat in mod unitar si erau stabiliti anii de studiu: invatamantul primar, de patru ani, gratuit si obligatoriu, cel secundar, de sapte ani si universitar, de trei ani.