Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Parisului i s-a mai spus si Orasul Luminilor de la Iluminism, cand orasul a fost centrul educatiei artei si filozofiei. Iluminismul a fost o miscare intelectuala, filozofica, ideologica, culturala si antifeudala.
› vrei mai multBancul zilei
Au mers odata prin padure, un ardelean si un moldovean. Tot mergand ei asa , le apare dracul in fata:nu va las sa treceti decat daca imi spuneti un cuvant nou pe care eu sa nu il stiu.Segandeste ardeleanul si spune:poprika la care dracul: pe tine nu te las sa treci pentru ca stiu ca poprika inseamna boia. Se gandeste si moldoveanul si spune:buterfili, la care dracul: Mai sa fie ca nu am auzit de acest cuvant. Se uita el prin toate dictionarele in toate limbile, iar apoi spuse: hai ca te las sa treci, dar totusi spune-mi si mie ce inseamna buterfili, la care moldoveanul zice:pai ce sa insemne decat fluture mai prostule!!!!
› vrei mai multShop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
TRUNC_ I_ T
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "TRUNCHIAT"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
1 noiembrie 1928
Ziua Radioului National
Sarbatorita an de an la 1 noiembrie, Ziua radioului national marcheaza inaugurarea postului national de radio, in anul 1928. Astfel, la 1 noiembrie 1928, la ora 17.00, profesorul Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei romanesti, care, ulterior, a devenit presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii de Difuziune Radiotelefonica, rostea primele cuvinte cu care a debutat prima emisiune radio: "Alo, Alo, aici Radio Bucuresti, Romania". Acesta a fost urmat de un recital de versuri compuse de Horia Furtuna, in care Radioul romanesc era definit "Un suflet nou". Prima crainica a fost Margareta Marinescu.