Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Bucura-te de tot ce iti ofera natura chiar daca momentan pare ca nu esti intr-o dispozitie buna! Atunci cand vei reusi sa apreciezi chiar si cele mai banale lucruri, o sa realizezi ca viata nu e chiar asa de rea si ca totul depinde de noi si de felul cum percepem lucrurile.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Imperiul Bizantin a devenit grec, atat cultural, cat si spiritual. Heraclius a facut greaca limba oficiala a Imperiului, devenind cea mai vorbita limba a populatiei. In 650 dupa Hristos, doar cateva elemente romane mai puteau fi gasite pe langa puternica influenta greceasca.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un domn merge la cinema cu cainele lui. Filmul pe care-l vizioneaza este o comedie romantica. La o scena amuzanta, cainele incepe sa rada. La un moment dat este o scena deosebit de trista si cainele incepe sa planga. Si tot asa pe tot parcursul filmului, el rade si plange la momentul potrivit.
Un domn care statea cu cateva randuri mai in spate observa toate manifestarile si se hotaraste sa-l urmareasca afara pe stapanul cainelui. Ajunsi in foaier, domnul il abordeaza pe stapanul cainelui si-i spune: - Dar asta este de-a dreptul extraordinar! - Intr-adevar, aveti dreptate, e absolut extraordinar!, ii raspunde stapanul cainelui, cartea nu i-a placut deloc!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DOM_ NA_ _ _ NE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult