Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Poate o masca chirurgicala sa opreasca virusurile si bacteriile din aer? Nu. Acestea sunt foarte mici si ar trece lejer prin ochiurile materialului. Totusi, de la om la om, picaturile din respiratie pot fi oprite. Acestea contin virusuri sau bacterii de regula. Deci masca chirurgicala nu confera protectie totala, astfel ca pentru a ne proteja cat mai bine ar trebui sa folosim si alte metode de prevenire cum ar fi spalatul pe maini sau evitarea contactului direct al mainilor cu masca.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Este timpul ca elevii clasei a opta sa dea teza la matematica.
Dupa verificarea tezelor profesorul spune notele fiecaruia.
Ajunge la o banca in care erau doi baieti: un elev silitor si un golan care nu invata deloc.
Profesorul ii spune golanului:
-Antonio, care-i concluzia? Tu ai avut o nota si o lucrare foarte buna, ca si colegul tau silitor din banca. Lucrarile au fost identice!! Pana la urma care-i concluzia?
-Domnule profesor... Concluzia este ca amandoua lucrari au fost foarte bune!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

VALIDITAT_ A


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "VALIDITATEA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

24 ianuarie 1946
Eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa

Bomba nucelara
Pe 24 ianuarie 1946
Adunarea Generala a ONU adopta prima rezolutie. Aceasta se refera la utilizarea in scopuri pasnice a energiei atomice si eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa. Armele nucleare s-au folosit impotriva oamenilor in anul 1945, in jurul incheierii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand SUA au aruncat cate o bomba atomica cu fisiune asupra oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki. Primul eveniment a avut loc in dimineata zilei de 6 august 1945.  Al doilea eveniment a avut loc dupa trei zile, la 9 august 1945. Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediata a aproximativ 100.000 – 200.000 de oameni (majoritatea civili) si chiar si mai multi cu trecerea timpului, a fost si ramane controversata. Criticii spun ca a fost un act de omucidere in masa inutil, in timp ce altii sunt de parere ca de fapt s-a limitat numarul de victime de ambele parti prin grabirea sfarsitului razboiului si evitarea unor lupte sangeroase pe teritoriul Japoniei; de asemenea se aduce argumentul reducerii inaintarii sovietice (si comuniste) in Asia drept una din consecintele acestor bombe.

› vrei mai mult