Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Exista in Maroc un oras (Chefchaouen) in care culoarea pe care o au cladirile este albastra. In anii 1930 o comunitate de refugiati evrei care au fugit de nazisti s-au stabilit in acest oras. Acesti oameni au revopsit cladirile dupa traditiile lor si asa au ramas pana in ziua de azi.
› vrei mai multBancul zilei
Patru studenti la o universitate din Bucuresti au dat toate testele minunat, urmand sa dea sesiunea finala, pentru a sarbatori succesul pe care l-au avut pana la moment, au decis sa mearga la Brasov pentru a se distra, cu gandul ca se vor intoarce vineri si vor invata tot weekend-ul. "Zis si facut", insa au iesit din betie doar duminica seara, ajungand la Bucuresti spre dimineata. Au inventat ei o scuza si au venit la prof:
- Am fost la Brasov pentru a face un studiu stiintific referitor la modul de viata al animalelor... dar din nefericire pe drum am avut pana la o roata si am asteptat ajutor mai bine de 8 ore, permiteti-ne sa mai dam o data.
- OK, a zis proful, maine dimineata va astept. Studentii bucurosi au tocit toata noaptea. Dimineata la examen, proful i-a pus pe fiecare in cate un cabinet separat si le-a dat o lucrare de 100 puncte.
Pe prima pagina era un item din mai multe intrebari foarte usoare care valorau 5 puncte! Studentii bucurosi de simplitatea lucrarii dau pagina, vad itemul II care valoreaza 95 de puncte cu o singura intrebare:
"Care roata a avut pana?
Shop Clopotel.ro
![Set pentru cavaleri cu lumini si sunete, Paladin, Scut](https://noriel.ro/media/catalog/product/s/0/s00006688-2-2024.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
RECHI_ ITORIU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Set pentru cavaleri cu lumini si sunete, Paladin, Scut](https://noriel.ro/media/catalog/product/s/0/s00006688-2-2024.jpg)
Evenimentele zilei
15 februarie 1851
Se naste Spiru Haret
La 15 februarie 1851 se nastea Spiru Haret, matematician, sociolog si om politic liberal, organizatorul invatamantului romanesc de dupa 1864, vicepresedinte al Academiei Romane. Prin elaborarea si aprobarea legii invatamantului din 1898, a reorganizat invatamantul de toate gradele. A impus, pentru prima data in Romania, obligativitatea invatamantului primar si utilizarea acelorasi programe scolare la sate si orase. A avut o insemnata contributie in introducerea noului calendar.