Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Cea mai veche epopee a omenirii este "GHILGAMES" si dateaza de la inceputul mileniului al III-lea i.e.n. Povestea lui Ghilgames a fost descoperita in secolul al XIX-lea, aceasta capatand celebritate in cultura populara. Cea mai timpurie inscriptie despre Ghilgames conform Enciclopediei Britannica a fost descoperita in biblioteca regelui asirian Assurbanipal. Cu toate ca Ghilgames e considerat un erou mitic, este privit totdata si ca un rege istoric (epopee - poem epic de mari dimensiuni in versuri, in care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale).
› vrei mai multBancul zilei
Gicu are nevoie de cateva zile libere de la serviciu si ca sa-l induplece pe sef sa i le acorde s-a gandit sa faca pe nebunul.
Ajunge mai devreme la munca si se agata de tavan cu picioarele in sus.
O colega de birou, blonda, l-a observat cocotat si l-a si intrebat ce face.
- Ma dau drept bec ca sa iau cateva zile libere.
Apare seful in birou si il intreaba ce face cocotat acolo.
- Sunt un bec luminos! exclama Gicu.
- Ai inceput sa deviezi, omule! Iti dau o saptamana libera ca sa-ti revii la normal. Cum a auzit asta Gicu sare jos si iese din birou.
Colega blonda da sa plece si ea dar seful o intreaba:
- Unde te duci, colega?
- Imi pare rau, sefu', dar nu pot sa lucrez pe intuneric!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ _ CHIZITO_ IU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
1 februarie 1868
Se naste pictorul Stefan Luchian
La 1 februarie 1868 se naste Stefan Luchian supranumit poetul plastic al florilor. Cu o vocatie declarata inca din scoala primara, l-a avut in perioada de formare ca maestru pe Nicolae Grigorescu. Din vasta opera artistica a lui Stefan Luchian amintim cateva dintre ele: ”Ultima cursa de toamna”, ”Margine de crang”, ”Salciile de la Chiajna”, ”Fantana de la Brebu”, ”Dupa ploaie”, ”Vara”, portretele ”Safta florareasa”, ”Mos Nicolae Cobzarul”, ”Dumitrita”, ”Paralute”, ”Flori de tufanica”, ”Anemone”, ”Maci” si autoportretul ”Un zugrav”.