Distractie
Horoscopul zilei
Leu
(23 Iulie - 22 August)
Un prieten foarte bun iti va cere sfatul, iar tu vei face tot posibilul sa-l ajuti. Pe seara, vei reusi sa te relaxezi si tu cu adevarat.
› vrei zodia taCultura generala
Mai mult de 97% din apa de pe Pamant se gaseste in oceane, fiind apa sarata. Deci raman aproape 3 procente de apa dulce. Totodata, mai bine de 70% din apa "dulce" se gaseste in calotele glaciare din Antarctica si Groenlanda. Dar daca se are in vedere faptul ca numai 0,46% din volumul de apa dulce poate fi utilizat direct (restul fiind reprezentat de vaporii de apa din atmosfera, izvoare subterane, ghetari, zapada sau aisberguri) apa dulce disponibila pentru utilizare reprezinta de fapt numai 0,0124% din intreaga cantitate de apa a planetei. De retinut, ca ponderea apei din rauri, cu precadere utilizata in activitatea umana, este deosebit mica (0,01% din apa dulce si 00027% din volumul total de apa de pe planeta).
› vrei mai multBancul zilei
Ursul se plimba prin padure cu o foaie in mana. Se intalneste cu lupul.
- Ce ai acolo ursule?
- Lista cu animalele pe care trebuie sa le ucid azi.
- Vai, si nu cumva sunt si eu pe lista?
- Pai, esti la numarul 45.
- Vai, nu ma omori, lasa-ma sa ma duc la copiii mei sa-i mai vad o data si dupa aia poti sa ma omori!
- Bine, hai. Se duc, vede lupu ce are de vazut, apoi il omoara ursul.
Dupa un timp, se intalneste cu vulpea.
- Ursule ce ai acolo?
- Lista cu ...
- Vai, si sunt si eu acolo?
- Da, la nr. 15.
- Ursule, nu ma ucide! Lasa-ma sa imi vad copiii, etc.
- Bine. Merge, se uita, moare si vulpea.
Mai tarziu, cu iepurele:
- Ursule, ursule, ce ai acolo?
- Lista cu animalele ...
- Si sunt si eu pe acolo?
- Pai, esti la nr. 3.
- AOLEU! Si nu poti sa ma stergi de pe lista?...
- ... Ba da.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ _ P_ _ Z_ _ TATIV
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
5 noiembrie 2016
Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor
La 5 noiembrie, in fiecare an, incepand din 2016, este marcata Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. in decembrie 2015, Adunarea Generala a ONU a hotarat ca data de 5 noiembrie sa fie cunoscuta drept Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. Initiativa acestei zile a apartinut Japoniei, care, datorita experientei sale repetate, a acumulat de-a lungul anilor expertiza majora in domenii precum avertizarea timpurie a tsunami-urilor, actiunea publica si o reconstructie mai buna dupa un dezastru pentru a reduce un impact viitor.
Tsunami sau valul seismic poate fi provocat de seisme sau alunecari subacvatice ori dislocari abrupte de roci subacvatice, prabusirea unor meteoriti in ocean, dislocari bruste de ghetari sau cutremure in mijlocul oceanelor sau marilor. Tsunami-ul se poate propaga cu o viteza de pana la 700 km /h si inaltimea valului poate ajunge pana la 50 de metri (in functie de cat de abrubt este malul sau coasta pe care o loveste).