Distractie
Horoscopul zilei
Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)
Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!
› vrei zodia taCultura generala
Cea mai veche epopee a omenirii este "GHILGAMES" si dateaza de la inceputul mileniului al III-lea i.e.n. Povestea lui Ghilgames a fost descoperita in secolul al XIX-lea, aceasta capatand celebritate in cultura populara. Cea mai timpurie inscriptie despre Ghilgames conform Enciclopediei Britannica a fost descoperita in biblioteca regelui asirian Assurbanipal. Cu toate ca Ghilgames e considerat un erou mitic, este privit totdata si ca un rege istoric (epopee - poem epic de mari dimensiuni in versuri, in care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale).
› vrei mai multBancul zilei
In cel de-al doilea razboi mondial, niste soldati germani ajung intr-un sat strain si intra in casa unei babe.
Baba, nevoita , le da de mancare .
In timp ce mancau , papagalul babei incepe sa strige : "Moarte lui Hitler !Moarte lui Hitler ! " -ca asa era invatat de baba .
Germanii furiosi . Rastoarna masa, darama pe-acolo si ii zic babei : 'Noi maine ne intoarcem . Daca papagalul tau mai spune astfel de prostii , te vom ucide .
Baba, speriata, merge la popa satului, care avea un papagal identic, si face schimb de papgali .
A 2-a zi, vin germanii si se pun la masa . Papagalul tace .Ajung germanii la felul 2 , papagalul tace . Termina astia de mancat , papagalul tace .
Atunci unul din ei , ca sa-l intarate , zice :
"-Moarte lui Hitler, papagalule!"
Da' papagalu':
"- Dumnezeu sa-ti auda ruga , fiule !
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ E_ _ I_ ITO_ IU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 ianuarie 1926
Actul de 4 ianuarie 1926 - indepartarea printului Carol
La 4 ianuarie 1926 Parlamentul Romaniei a votat "Actul de 4 ianuarie 1926" indepartarea printului Carol (viitorul rege Carol al II-lea) de la succesiune si recunoasterea printului Mihai ca principe mostenitor al Romaniei. Pe timpul minoratului lui Mihai s-a instituit o regenta formata din patriarhul Miron Cristea, presedintele inaltei Curti de Casatie, Gheorghe Buzdugan si printul Nicolae de Hohenzollern.