Distractie
Horoscopul zilei
Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)
Atmosfera in grupul tau de prieteni e mai relaxanta ca niciodata, iar pe tine nu poate decat sa te bucure aceasta situatie.
› vrei zodia taCultura generala
Lotusul amazonic - celebritatea acestui lotus se datoreaza frunzelor sale circulare, colorate in verde aprins pe fata si batand in violaceu pe partea inferioara, ce ating un diametru de 2m. Marginile lor sunt ridicate 5-6 cm in sus ca la o tava de placinta. Aceste platforme circulare, unde se strange putina apa atrage pasarile care o folosesc ca o scaldatoare. Din aceasta cauza populatia bastinasa o numeste apona sau tigaita pasarilor. O asemenea frunza gigantica suporta o incarcatura de nisip de 70-80 kg repartizate uniform pe toata suprafata ei, sau un copil de 25-30 kg. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All
› vrei mai multBancul zilei
Un cersetor avea obiceiul, timp de 20 de ani, sa cerseasca in fiecare duminica in fata aceleasi biserici si tot de 20 de ani un om ii dadea in fiecare duminica cate 10 lei.
Intr-o duminica cersetorul primeste doar o mie de lei de la barbatul respectiv, la care cersetorul nedumirit il intreaba:
- Timp de 20 de ani mi-ai dat cate 10 lei si acum, dintr-o data imi dai o mie de lei, ce s-a intamplat?
Barbatul:- Pai sa vezi: mi-o intrat baiatul la facultate, are nuvoie de multe carti, imi cere bani multi si am hotarat sa fac economi cat se poate.
Cersetorul (foarte nervos):- PAi bine mai omule, tu iti ti baiatul la facultate pe banii mei.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
DOMINATI_ NE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DOMINATIUNE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
5 noiembrie 2016
Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor
La 5 noiembrie, in fiecare an, incepand din 2016, este marcata Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. in decembrie 2015, Adunarea Generala a ONU a hotarat ca data de 5 noiembrie sa fie cunoscuta drept Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. Initiativa acestei zile a apartinut Japoniei, care, datorita experientei sale repetate, a acumulat de-a lungul anilor expertiza majora in domenii precum avertizarea timpurie a tsunami-urilor, actiunea publica si o reconstructie mai buna dupa un dezastru pentru a reduce un impact viitor.
Tsunami sau valul seismic poate fi provocat de seisme sau alunecari subacvatice ori dislocari abrupte de roci subacvatice, prabusirea unor meteoriti in ocean, dislocari bruste de ghetari sau cutremure in mijlocul oceanelor sau marilor. Tsunami-ul se poate propaga cu o viteza de pana la 700 km /h si inaltimea valului poate ajunge pana la 50 de metri (in functie de cat de abrubt este malul sau coasta pe care o loveste).