Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Mel Blanc, "vocea" lui Bugs Bunny, este alergic la morcovi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un betiv venea de la serviciu intr-o seara pe la ora 12 . Doi scheleti l-au vazut cum calca mormintele si s-au gandit ei sa-l sperie. Unul dintre scheleti s-a dus la el si i-a zis: "Domnule nu aveti sa-mi dati si mie o tigara?".Betivul i-a raspuns :"Da mai pustiu."
I-a dat tigara iar scheletul s-a dus la celalalt "Nu s-a speriat mai deloc". Celalalt zice :"Da mai tigara aia in coace ca ma duc eu sa vezi ce se sperie de moarte ". Se duce scheletul cu tigara intre oase si ii zice :"Domnule aveti sa-mi dati si mie un foc?" , betivul ai raspunde:"Da mai am stai sa-l scot din buzunar" aprinde betivul bricheta si ii vede fata si ii spunde:"Ma nu vezi ce slab esti mai si fumezi!!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

D_ MINATI_ NE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult