Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Batalia pentru Normandia este considerata cea mai mare operatiune amfibie din istorie. A fost purtata in 1944 intre fortele germane si fortele Aliatilor ca parte a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Operatiunile militare, cunoscute sub denumirea de Batalia pentru Normandia, au necesitat implicarea unui numar urias de soldati, aproape 3 milioane, care au traversat Canalul Manecii din Anglia pana pe plajele franceze ale Normandiei. Debarcarea din Normandia a fost una dintre cele mai importante operatiuni militare din al Doilea Razboi Mondial. De reusita acestei operatiuni a depins infrangerea Germaniei naziste, dar costurile victoriei uneia dintre cele mai mari batalii din istorie s-au tradus in pierderi de vieti omenesti colosale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Lupul , ursul si vulpea merg rupti de beti prin padure. Iepurele ii vede si foloseste din plin ocazia ivita spre ai ciomagi bine pe toti trei.
In ziua urmatoare se face adunare in padure si leul ii intreaba pe cei trei:
-Cum arata faptasul?
-Cei trei nu-si mai pot aduce aminte decat de un semn al victoriei (V-vezi urechile iepurasului).
La care iepurasul spune viperei:
-Se strange cercul... !

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

DOMIN_ TIUNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

7 septembrie 1936
Ultimul lup marsupial de pe Terra

La 7 septembrie 1936 "Benjamin", ultimul lup marsupial, moare la Gradina Zoologica Beaumaris din Hobart, Australia, probabil din cauza neglijentei - indepartat din mediul sau natural, a fost expus vremii neobisnuit de capricioase din acea perioada: temperaturi ridicate ziua si foarte scazute noaptea. Decesul acestui lup marsupial este sinonim cu stingerea acestei subspecii. Lupul marsupial a fost unul din cele mai mari carnivore marsupiale ale timpurilor moderne. Nativ Australiei, Tasmaniei si Noii Guinee, acesta era ultimul membru al genului sau, Thylacinus, fosile apartinand speciilor inrudite gasindu-se incepand cu sedimentele din Miocen. 

› vrei mai mult