Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Trateaza-ti cu respect prietenul cel mai bun si fii mai atent/a la ce vorbeste cu tine! In ziua de azi gasesti foarte greu o persoana pe care te poti baza.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

El si ea la prima intalnire:
- De ce te-ai incaltat cu pantofii astia cu tocuri, abia de poti sa te tii pe picioare?
- Pai m-am gandit ca iti plac fetele inalte!
- Nu-i adevarat. Sa stii ca imi plac fetele destepte!
- Pai... pentru asta mi-am pus ochelari!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ R_ N_ HIA_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 iulie 1866
A fost promulgata Constitutia Romaniei dupa modelul Constitutiei Belgiei din 1831

La 13 iulie 1866 a fost promulgata Constitutia Romaniei, alcatuita dupa modelul celei belgiene, ramasa in vigoare, cu unele revizuiri si modificari, pana in 1923. Constitutia a fost adoptata in timpul regelui Carol I, fiind cea mai longeviva constitutie (1866-1923) si cea mai importanta realizare a regimului lui Carol I. Ea a fost promulgata de domn la 13 iulie 1866.

› vrei mai mult