Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Trebuie sa fii mai zen si sa ai mai multa incredere in tine! Daca vei continua sa fii irascibil/a, sa nu fii surprins/a ca esti "uitat/a" de prieteni.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Gecoul zidurilor - este o soparla din familia geconidelor, avand partea inferioaraa degetelor acoperita cu o pernita adeziva nedivizata, in forma de frunza. Traieste in tarile din jurul Marii Mediterane. Aceasta soparla lunga de 12-18 cm e intanlita pe stanci si ziduri. Adesea intra in locuintele oamenilor. Urca pe geamuri, pereti si plafoane. Distruge un numar mare de muste, de tantari si de aceea este protejata de populatia locala si introdusa in hoteluri in locul hartiei de muste. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Iepurasul dorea sa faca vreo 20 de clatite. avea ingridientele, toate in afara de tigaie. Se gandeste sa ceara de la urs.
Merge el in drum spre urs, prin padure, si se gandeste el "daca o sa vrea si ursul 5 clatite, lasa ca eu sunt mic, imi ajung 15, dar daca vrea 10, lasa ca imi ajung 10 , dar daca o sa vrea 15 sau chiar 20 ?"
Se tot gandeste asa, suparat , iepurasul si se enerveaza.
Ajunge la urs si-i spune pe un ton suparat :
- Ursule, tu ai tigaie ??
- Da !
- Spala-te pe cap cu ea !!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

MAG_ IARI_ ARE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult