Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Azi vei primi o mustrare din partea parintilor, iar daca te lasi condus de emotii, s-ar putea sa ratezi esentialul. Parintii nu-ti doresc raul, ei sunt doar atenti la detalii si iti doresc tot ce e mai bine pentru tine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Curiu (Cm) este denumirea elementului chimic sintetic (metal radioactiv) care a primit numele in onoarea savantilor Marie si Pierre Curie. Cei doi savanti au descoperit elementele chimice radioactive Poloniu (Po) si Radiu (Ra).

› vrei mai mult

Bancul zilei

La usa unui paznic de langa munti, stau 2 parinti si plang :
- Ieri copilul nostru a plecat in munti si nu sa intors !
- Asteptati putin.
- Cum se numeste copilul?
- George Moldoveanu!
- Google, la mine!
Se apropie un St. Bernard imens.
- George Moldoveanu, ai inteles?
Cauta!
Peste ceva timp, se intoarce cainele si spune:
- La solicitarea voastra nu am gasit nimic in munti, dar in valea de langa munti am gasit 2.940 de copii cu numele de George si 3.249 de Moldoveanu.
Sa continui cautarea?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DIS_ RIMINA_ ORI_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 decembrie 1983
Se stinge din viata actorul Amza Pellea

La 12 decembrie 1983 trecea in nefiinta actorul Amza Pellea. Reprezentant al Promotiei de aur a teatrului romanesc, Amza Pellea a jucat la Teatrul National din Craiova, Teatrul Mic, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie si Teatrul National din Bucuresti, unde s-a impus ca unul dintre actorii cei mai dotati ai scenei romanesti. Activitatea artistica a fost completata de cea pedagogica (profesor IATC) si de cea administrativa. Creatorul lui "Nea Marin", binecunoscutul personaj de sorginte populara care i-a relevat atat de bine disponibilitatile pentru comedie, Amza Pellea a interpretat atat personaje istorice (Vladica Hariton din "Tudor din Vladimiri" de Mihnea Gheorghiu, Voievodul Basarab din "Croitorii cei mari din Valahia" de Al. Popescu, rolurile din "Tudor", "Rascoala", "Haiducii", "Dacii", "Columna", "Mihai Viteazul"), cat si personaje contemporane (Ailinicii din "Secunda 58" de Dorel Dorian, Manole din "Somnoroasa aventura" de T.Mazilu), dar si personaje din repertoriul clasic universal (Esteban din "Fantana turmelor" de Calderon, Horatiu din "Hamlet", Platonov din "Un Hamlet de provincie" de Cehov) (nascut la 07.04.1931).

› vrei mai mult