Distractie
Horoscopul zilei
Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)
Trebuie sa ai mai multa grija de sanatatea ta pentru ca altfel, nu e exclus sa ajungi la doctor! Daca simti ca nu ai forta, trebuie sa iei legatura cu medicul tau de familie.
› vrei zodia taCultura generala
Mierea, acest aliment delicios, cu parfum delicat, este preparat de catre albine. Modul de formare al mierii este, insa, destul de putin cunoscut, datorita valentelor mai putin estetice ale procesului. Ca materie prima in fabricarea mierii este folosit nectarul, care sufera o prelucrare in gusa albinei, este partial hidrolizat si imbibat cu saliva albinei. Apoi este debordat in alveole. Astfel se pregateste mierea florala.
› vrei mai multBancul zilei
Se duce directorul de la Coca-Cola la Papa de la Vatican si ii zice: Papa daca schimbi versul "Painea noastra cea de toate zilele" in "Cola noastra cea de toate zilele" iti dau 1 milion de dolari.
Papa ii zice ca e nesimtit si ii zice sa plece.
Nu se lasa si vine si a 2-a zi.
-Papa, daca schimbi versul iti dau 10 milioane de dolari
Papa iar ii zice ca e nerespectuos.
Nu se lasa si vine si a 3-a zi:
-Papa daca schimbi versul donez bisericii 100 miliarde de dolari...
La care Papa se gandeste, ridica receptorul si-si intreaba secretarul:
-Draga, cand expira contractul cu fabrica de paine?
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
M_ GHI_ RIZ_ R_
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania
La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.