Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani, asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort "proaspat". La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgariat de unghii pe interior. Dindu-si seama ca unii semeni ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mana "mortului" era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu, era legata la un clopotel, montat langa mormant. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba "saved by the bell" ("salvat de clopotel")
› vrei mai multBancul zilei
O mama avea odata 3 copii si intr-o zi ramase fara faina.L-a chemat pe fiul cel mic si l-a trimis la magazin. El pe drum s-a intalnit cu Dreacu. Dracu i-a spus ca daca nu-i da toti banii il face sa zica toata viata eu, eu, eu. Nu-i da banisi Dracu il farmeca.Mama il trimite pe al 2-lea fiu se intalneste si el cu dracu il farmeca si pe el facandu-l sa zica toata viata cu cutitu, cu cutitul, cu cutitu. Se duce fiul cel mare il farmeca si pe el facandu-l sa zica toata viata curcan mic si prost, curcan mic si prost, curcan mic si prost. Mama vazand ca nici unul din copiiiei nu a reusit da mearga pana la magazin se duce ea. Se intalneste si ea cu Dracul si o omoara. Vine polotia sa ancheteze. Il intreaba pe cel mic:
-Cine a omorat-o?
-Eu, eu, eu.
-Cu ce?
-Cu cutitu, cu cutitu, cu cutitu.
-Dar ce sunt eu in fata voastra?
-Curcan mic si prost, curcan mic si prost, curcan mic si prost.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
M_ GHI_ RIZ_ RE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
9 ianuarie 1865
Se pune in circulatie emisiunea filatelica "Alexandru Ioan Cuza"
La 9 ianuarie 1865 este pusa in circulatie emisiunea filatelica "Alexandru Ioan Cuza" cu valori nominale de 2 parale, 5 parale si 20 de parale. Acestea au fost scoase din uz, dupa abdicarea din 11 februarie 1866 a domnitorului Cuza.