Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.
› vrei mai multBancul zilei
Bula balbait ajunge ofiter in marina ! Si comandantul vasului pentru a vedea de ce este in stare il pune sa stea de veghe! Noaptea pe la 2 Bula vede un incendiu la bordul vasului ! Rererepedede bbbbaa fofofoc sasasaririti in apa ! Cum aude asta tot echipajul sare in apa ! Bula ajunge erou , fiindca ia salvat pe cei de la bord ! Atunci capitanul vasului il recomanda pe Bula unui vas de croaziera ! Capitanul vasului ii intruseieste pe cei din echipaj ca la auzul strigatului lui Bula ( Rerere..) sa sara cu totii in apa ! Zis shi facut ! Bula tot de veghe pe la 9 seara incepe sa strige Rerere... si atunci tot echipajul sare in apa , dar la care Bula: rerechini BAH !!!!!!!
› vrei mai multShop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
RECHIZITORI_
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
1 februarie 1868
Se naste pictorul Stefan Luchian
La 1 februarie 1868 se naste Stefan Luchian supranumit poetul plastic al florilor. Cu o vocatie declarata inca din scoala primara, l-a avut in perioada de formare ca maestru pe Nicolae Grigorescu. Din vasta opera artistica a lui Stefan Luchian amintim cateva dintre ele: ”Ultima cursa de toamna”, ”Margine de crang”, ”Salciile de la Chiajna”, ”Fantana de la Brebu”, ”Dupa ploaie”, ”Vara”, portretele ”Safta florareasa”, ”Mos Nicolae Cobzarul”, ”Dumitrita”, ”Paralute”, ”Flori de tufanica”, ”Anemone”, ”Maci” si autoportretul ”Un zugrav”.