Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Daca nu ai mai multa grija de sanatatea ta, s-ar putea ca problemele sa apara curand. Acorda mai multa atentie alimentatiei si nu uita sa faci sport! Nu mai lasa pe maine ce poti face azi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Apa acopera aproximativ 71% din suprafata pamantului. Cea mai mare parte a apei de pe glob sa gaseste in oceane (97.2%).

› vrei mai mult

Bancul zilei

O femeie se duce la magazin pentru a cumpara o cutie de conserve pentru catei.
-Va rog dati-mi si mie o cutie de conserve pentru catei.
-Imi pare rau dar unii oameni iau conservele pentru a le manca iar patronul nostru nu doreste asta. Va trebui sa dovediti mai intai ca aveti caine. Femeia se duce acasa, ia cainele si isi primeste conservele. A doua zii se intampla acelasi lucru cu conservele pentru pisici. Femeia suparanduse sa mai tot aduca lucruri in magazin, intr-o zi aduce o cutie si o roaga pe vanzatoare sa o deschida. Aceasta o deschide si cu un ton foarte surprins o intreaba:
-Doamna, ce va apucat? Aceasta imi seamana a matreata. De ce ati adus matreata la magazin?
-Acum vam convins? Va rog sa imi dati si mie o sticla de sampon de par!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DOM_ NAT_ _ NE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult