Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Daca nu ai mai multa grija de sanatatea ta, s-ar putea ca problemele sa apara curand. Acorda mai multa atentie alimentatiei si nu uita sa faci sport! Nu mai lasa pe maine ce poti face azi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima lege moderna a invatamantului romanesc a fost legea instructiunii publice si a adoptata de Alexandru Ioan Cuza. Intre principiile de baza cuprinse in lege gasim obligativitatea si gratuitatea instructiei publice primare. Legea sanctiona cu amenda pe parintii ai caror copii nu erau inscrisi sau care nu frecventau scoala. Educatia era gratuita pentru toti copiii, indiferent de categoria sociala din care faceau parte si pentru ambele sexe.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Stateau la spitalul de nebuni doi nebuni sus pe acoperis. Planuiau ei sa evadeze, dar nu aveau cum sa coboare pe partea cealalta. Se cauta ei ce se cauta prin buzunare; nimic. Pina la urma gasesc o lanterna aruncata pe acoperis. Unul dintre ei spune:
- Fii atent. Eu aprind lanterna, iar tu te cobori frumusel pe raza in jos.
Da' zice celalalt:
- Ce, ma crezi nebun, sa stingi lanterna si sa cad?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DISC_ I_ INA_ _ _ I_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 decembrie 1983
Se stinge din viata actorul Amza Pellea

La 12 decembrie 1983 trecea in nefiinta actorul Amza Pellea. Reprezentant al Promotiei de aur a teatrului romanesc, Amza Pellea a jucat la Teatrul National din Craiova, Teatrul Mic, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie si Teatrul National din Bucuresti, unde s-a impus ca unul dintre actorii cei mai dotati ai scenei romanesti. Activitatea artistica a fost completata de cea pedagogica (profesor IATC) si de cea administrativa. Creatorul lui "Nea Marin", binecunoscutul personaj de sorginte populara care i-a relevat atat de bine disponibilitatile pentru comedie, Amza Pellea a interpretat atat personaje istorice (Vladica Hariton din "Tudor din Vladimiri" de Mihnea Gheorghiu, Voievodul Basarab din "Croitorii cei mari din Valahia" de Al. Popescu, rolurile din "Tudor", "Rascoala", "Haiducii", "Dacii", "Columna", "Mihai Viteazul"), cat si personaje contemporane (Ailinicii din "Secunda 58" de Dorel Dorian, Manole din "Somnoroasa aventura" de T.Mazilu), dar si personaje din repertoriul clasic universal (Esteban din "Fantana turmelor" de Calderon, Horatiu din "Hamlet", Platonov din "Un Hamlet de provincie" de Cehov) (nascut la 07.04.1931).

› vrei mai mult