Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


In aceasta zi o sa descoperi ca poti face lucruri pe care nu credeai ca le ppoti face. Daca vei participa la o competitie intre prieteni, ai mari sanse sa te clasezi pe podium pentru ca esti plin/a de ambitie! Din fericire, seara vei avea ocazia sa te relaxezi cu adevarat.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Batalia pentru Normandia este considerata cea mai mare operatiune amfibie din istorie. A fost purtata in 1944 intre fortele germane si fortele Aliatilor ca parte a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Operatiunile militare, cunoscute sub denumirea de Batalia pentru Normandia, au necesitat implicarea unui numar urias de soldati, aproape 3 milioane, care au traversat Canalul Manecii din Anglia pana pe plajele franceze ale Normandiei. Debarcarea din Normandia a fost una dintre cele mai importante operatiuni militare din al Doilea Razboi Mondial. De reusita acestei operatiuni a depins infrangerea Germaniei naziste, dar costurile victoriei uneia dintre cele mai mari batalii din istorie s-au tradus in pierderi de vieti omenesti colosale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Escape si Insert erau bodyguarzi-portari la o discoteca de pe litoral.
Vine punctul sa intre si el in discoteca. Escape-ul i se aseaza in fata si ii arata un afis: azi nu primim puncte! Pleaca punctu suparat. Dupa vreo 2 ore, iar vine da imbracat altfel. Escape-ul ii zice
- Puctulee ti s-a urat cu viata? nu te-am mai dat afara odata?
La care punctul:
- Ba ia vezi cum vorbesti, eu sunt *(stelutza) da m-am dat cu gel!!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

RECH_ _ _ T_ R_ U


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "RECHIZITORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 aprilie 1983
Ziua internationala a monumentelor si siturilor

Ziua internationala a monumentelor si siturilor se sarbatoreste anual pe 18 aprilie, la initiativa  ICOMOS - Comitetul International al Monumentelor si Siturilor, propunerere facuta in 18 aprilie 1982, ea fiind apoi aprobata la Conferinta Generala UNESCO din 1983. Aceasta celebrare ofera posibilitatea constientizarii de catre public atat a diversitatii patrimoniului la nivel mondial, cat si a vulnerabilitatii acestuia si, in consecinta, a eforturilor necesare pentru protectia si conservarea sa.

› vrei mai mult