Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


O vizita neasteptata iti da peste cap tot programul. Hai, nu dezarmam si incerca sa fii o gazda placuta. Chiar si asa, daca vei sti sa fii diplomat/a, vei scapa foarte repede de musafir.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima lege moderna a invatamantului romanesc a fost legea instructiunii publice si a adoptata de Alexandru Ioan Cuza. Intre principiile de baza cuprinse in lege gasim obligativitatea si gratuitatea instructiei publice primare. Legea sanctiona cu amenda pe parintii ai caror copii nu erau inscrisi sau care nu frecventau scoala. Educatia era gratuita pentru toti copiii, indiferent de categoria sociala din care faceau parte si pentru ambele sexe.

› vrei mai mult

Bancul zilei

un trabant mergea pe o sosea si,dintr-o data,i se strica motorul.Trage pe dreapta ,sta ce sta si apare un Lamborghini ultimul tip.Soferului din Lamborghini i se face mila de trabantist si se opreste sa-l remorcheze.Trabantistul e de acord ,dar il mairoaga ceva:
-Bine,dar eu am un trabantel si... te rog nu o calca prea tare.
Soferul din Lamborghini apoba.Masinile pornesc .Totul merge bine,pana apare un Ferrari pe strada.Soferul din el se uita cu dispret la cel din Lamborghini.Acesta se enerveazaa si il provoaca la intrecere.Amandoi accelereaza,neluand in seama trabantelul,care claxona innebunit.Din intamplare,un reporter se afla pe marginea soselei.
A doua zi se publica in ziar:
'Si pe deasupra,ca sa vedeti ca ieri lumea a fost sub influenta unei radiatii necunoscute, am vazut un Ferrari si un Lamborghini intrecandu-se nebuneste,iar in spatele lor un Trabant,claxonand nervos sa i se faca loc.'

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ E_ _ E_ E_ TATI_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

6 octombrie 1408
Atestarea documentara a municipiului Iasi

La 6 octombrie 1408 are loc atestarea documentara a municipiului Iasi intr-un document emis de domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun, un privilegiu comercial acordat la 6 octombrie 1408. in 1564, domnitorul Alexandru Lapusneanu a mutat aici capitala Moldovei de la Suceava. Intre 1565 si 1859, orasul a fost capitala Moldovei, apoi, intre 1859 si 1862, atat Iasi cat si Bucuresti au fost capitalele de facto ale Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. In 1862, cand uniunea celor doua principate a devenit deplina sub numele de Romania, capitala tarii a fost stabilita la Bucuresti.

› vrei mai mult