Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Ar fi bine sa sa mai citesti o carte, chiar daca nu are legatura cu scoala. Nu strica sa faci putin exercitiu de citit. Chiar daca vremea e frumoasa, nu strica sa mai citim din cand in cand.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Kriptonul (Kr) este un element chimic gazos. Kriptonul este un gaz nobil si rar, cunoscut pentru faptul ca este incapabil sa se asocieze intr-o maniera stabila cu alte elemente chimice. Kriptonul este folosit la umplerea becurilor cu incandescenta sau pentru a detecta scurgerile din containerele industriale sigilate. Kriptonul nu are legatura cu kriptonita, acel cristal verde din benzile desenate, ce are un efect nociv asupra lui Superman. Acel cristal verde este doar fictiune.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula la magazinul de animale.Vede bula un papagal care are legate de picioare 2 sfori.Bula intreaba pe vanzator:
-Domnule vanzator de ce e papagalul legat de pigioare?
-Pentru ca,daca il tragi de piciorul stang vorbeste franceza.Daca il tragi de sfoara de pe piciorul drept vorbeste spaniola.
-Si daca il trag de amandoua sforile ce se intampla?
-Cad in fund desteptule!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

REPREZEN_ A_ _ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult