Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Batalia de la Stalingrad (azi redenumit Volgograd) s-a desfasurat in Al Doilea Razboi Mondial, batalia fiind considerata cea mai sangeroasa din istoria omenirii si poate cea mai mare. Batalia a fost marcata de brutalitate si de lipsa de grija pentru populatia civila, manifestate de ambele parti angrenate in conflict. Batalia de la Stalingrad a provocat moartea mai multor rusi (militari si civili) decat cati cetateni au pierdut SUA si Marea Britanie impreuna, in toata perioada razboiului. Fortele Axei au pierdut aproximativ un sfert din efectivul total de pe frontul de rasarit si nu si-au mai revenit niciodata de pe urma acestei infrangeri.
› vrei mai multBancul zilei
Pe vremeaa lui Ceausescu, un om de la tara cumpara un papagal.Dar, spre dezamagirea sa, papagalul striga toata ziua:"Da-l darcului de Ceausescu, jos cu Ceausescu, moarte tiranului." Venind Ceausescu intr-o vizita de lucru tocmai in satul lor, i se pare ca gospodaria sateanului este mai deosebita si ii face o vizita.Omul, speriat, ascunde papagalul in frigider. Ceausescu, impresionat de gospodaria omului, il lauda.
-Vedeti,tovarasi, cum arata o gospodarie adevarata? Curatenie, mobila frumoasa, televizor, frigider.Dar sa vedem ce are in frigider?
Cand deschide Ceausescu usa frigiderului, iese papagalul zgribulit si striga:
-Traiasca Ceausescu, sa traiasca Ceausescu.
Taranul este felicitat si primeste ordinul muncii clasa intai.
Dupa plecarea oaspetilor, taranul isi intreba papagalul:
-Ce ti-a venit? Cum de ti-ai schimbat parerile politice???
-Ia sa stai si tu nitel la racoare...sa vedem atunci cum vorbesti?
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
R_ _ R_ Z_ NTATI_
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "REPREZENTATIV"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
2 noiembrie 1919
In Romania au loc pentru prima oara alegeri parlamentare
La 2 noiembrie 1919 incep alegerile parlamentare pentru Adunarea Deputatilor (2-4 noiembrie) si pentru Senat (7-9 noiembrie) pe baza votului universal la care, pentru prima oara, cetatenii din toate provinciile romanesti aleg un singur Parlament al Romaniei. in iulie 1917, Constitutia Romaniei a fost modificata, introducindu-se votul universal, egal, direct, secret si obligatoriu pentru toti cetatenii (barbati) de la 21 de ani in sus. Cetatenii primeau certificat de alegator; cei care nu-si exercitau "fara temei legitim" dreptul de vot erau amendati cu sume variind intre 20 si 50 de lei.